Un alt program major al Primăriei Municipiului Iași de modernizare și completare a infrastructurii sportive școlare îl reprezintă construirea de noi săli de sport.

„Avem în lucru șase săli de sport. Acest program completează practic toate amplasamentele în care se pot construi, astfel încât fiecare școală va putea avea o sală de sport. Pe lângă acest program, anul acesta vom iniția și proiectul de realizare de bazine de înot pentru preșcolarii noștri, astfel încât toate grădinițele din Iași să aibă un asemenea obiectiv. Studiul de prefezabilitate a fost făcut, urmând ca din bugetul acestui an să finanțăm proiectarea”, a precizat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.
În cadrul acestui program, vor fi demarate lucrările de construire a unei săli de sport la Școala „Ion Creangă” (investiție în valoare de 2.277.640,37 lei, cu TVA, executată în cel mult 12 luni de SC Prima Construct SRL), alte cinci săli de sport urmând a fi ridicate la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” și Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” și Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”.
Studiile de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici și devizele generale pentru construirea a trei săli de sport școlare pentru Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” și Școala Gimnazială „George Coșbuc” au fost votate în ședința Consiliului Local din 29 ianuarie 2021.
Valoarea totală a investiției la cele trei săli de sport este de 9.259,504 lei, cu TVA (construcții + montaj: 8.825.749,40 lei, cu TVA, proiectare: 433.755 lei, cu TVA).
Sălile de sport vor fi marcate și prevăzute cu dotări pentru jocurile de baschet, volei, tenis, handbal etc. Suprafețele construite ale celor trei săli de sport vor fi identice, de 550 de metri pătrați, cu suprafața utilă de 490,45 metri pătrați. Durata lucrărilor de construcție este estimată la 12 luni.
Un alt proiect votat de Consiliul Local pe 29 ianuarie 2021 vizează acordul Municipiului Iași privind realizarea obiectivului de investiții „Proiect Pilot – Construire Sală de educație fizică școlară” pe terenul proprietatea Municipiului Iași situat în Iași, str. Costache Negri nr. 50, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, având ca beneficiar Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”. Pentru a realiza acest obiectiv consilierii locali au votat aprobarea retragerii din administrarea Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” a terenului în suprafață de 2.272 de metri pătrați, situat în str. Costache Negri nr. 50, proprietate a Municipiului Iași.

Sala de sport care va fi construită face parte din Programul de Săli de Educație Fizică Școlare finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Dimensiunile sălilor de sport sunt standard, astfel că sala de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” va avea un teren cu o suprafață de joc de 170 de metri pătrați, vestiare mixte, cabinet medical, grupuri sanitare, centrală termică și alte facilități.

Sursa: Realitatea de Iasi