Sindicatul Europol a reacționat dur după ce peste 3.000 de polițiști au primit noile cămăși care fac parte din uniformă. Potrivit acestuia, este vorba de niște „mizerii”, pentru care s-au cheltuit sume uriașe și a căror calitate ar fi cu mult sub cea specificată în caietul de sarcini.

 

„Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, se arată în postarea de pe Facebook a Sindicatului Polițiștilor Europol.

Potrivit sindicaliștilor, între mostrele prezentate și produsele finale este o diferență uriașă.

„Am făcut o comparație între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 și ceea ce au primit peste 3000 de polițiști care s-au încadrat în 2022 din școlile de agenți de poliție sau din sursă externă.

 

Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari.

 

 

Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete.

Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini”

Articolul precedentRomânii dau cei mai mulți bani pe mâncare din UE. Cum stăm la capitolul alcool
Articolul următorRomânii, printre cei mai needucați din Europa. Doi din cinci români au un nivel de educație scăzut