Aproximativ 30 de protestatari s-au strâns miercuri, în jurul orei 13.00, în faţa Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşiaceştia având mai multe solicitări, printre care şi eliminarea deţinuţilor din posturile de pază ale instituţiei.

Noi protestăm din mai multe motive, dar eu aş fi mulţumit măcar dacă sar putea elimina paza posturilor de către deţinuţi la Penitenciarul Iaşi, a declarat Dorin Şcarlii, liderul Sindicatului „Iuris”.

Potrivit acestuia, angajaţii din penitenciare ar putea ajunge la blocarea activităţii instituţiilor„La cum decurg lucrurile, cred că se va ajunge la blocarea activităţii. Naţi văzut ultima ieşire a domnului ministru al Justiţiei?! Dacă în fişa postului unui ministru e trecută minciuna, îmi pare rău pentru domnul Tudorel Toader! Dumnealui a ieşit şi a spus că noi avem numai avantaje, că statul român ne plăteşte nouă rata la bancă… Total fals! Că sunt foarte mari chiriile, dar aici a făcut referire doar la cei din posturile înalte, care sunt directori delegaţi, că, dacă făcea concurs, angaja un ieşean, căruia nu trebuia să îi plătească o chirie. Numai aberaţii, numai tâmpenii, numai minciuni! Din tot ce a spus, nu poate demonstra nimic”, a adăugat liderul sindical.

Dorin Şcarlii a mai spus că ministrul Justiţiei vrea să scoată în evidenţă acum că nu toţi angajaţii din penitenciare protestează.

Îi cer public domnului ministru Tudorel Toader să probeze tot ce a afirmat. Dumnealui vrea să ne scoată acum că suntem doar câţiva nemulţumiţi. Da, mai există o federaţie sindicală în cadrul ANP, dar soţia preşedintelui acelei federaţii este director la Jilava. Credeţi că, dacă soţia mea era director la un penitenciar, eu mai eram lider de sindicat?! Despre ce vorbim?!… Domnul Toader a mai spus că ni se plăteşte transportul. La ce a vrut să facă referire domnul ministru?! La domnul director delegat al ANP, căruia zilnic i se plăteşte transportul Bucureşti – Slobozia?! El l-a împuternicit pe acel om, în mod ilegal, în acea funcţie, a spus Şcarlii.

Acesta a mai afirmat că, la un moment dat, în Penitenciarul Iaşi existau peste 100 de deţinuţi cu afecţiuni psihice, dar că angajaţii instituţiei nu primesc un spor pentru condiţiile de muncă. Sindicaliştii ieşeni au mai avertizat că, dacă în urma acestor acţiuni nu vor fi luate măsuri, există un risc ridicat de blocare a activitaţii penitenciarelor.

Articolul precedentNoaptea cercetătorilor la Iași
Articolul următorACCIDENT mortal în județ: traficul, gâtuit pentru câteva zeci de minute