Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va prezenta la Iaşi săptămâna viitoare studiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenţă. O nouă rundă de discuţii, ultima înaintea prezentării studiului de fezabilitate al proiectului Spitalului Regional de Urgenţă, a avut loc la începutul acestei săptămâni la Ministerul Sănătăţii. Au participat reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI), ai ministerului, ai Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi şi ai unităţii de primire a urgenţelor.

„Subiectele au vizat strict chestiuni de ordin tehnic, pentru definitivarea draftului studiului de fezabilitate. Săptămâna viitoare, la Iaşi va fi prezentat acest studiu şi proiectul SRU, primul dintre cele trei care urmează să se construiască la nivel naţional“, a spus preşedintele CJ, Maricel Popa, la finalul discuţiilor.

Pe 13 iulie, echipa de implementare a proiectului, condusă de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va prezenta la Iaşi studiul de fezabilitate al viitoarei unităţi medicale. Vor fi prezenţi Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de BEI, şi Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum şi Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiţii şi consultanţii tehnici ai proiectului.

Termenul pentru darea în folosinţă a unităţii medicale este anul 2023. Până atunci, întregul corp medical care va lucra aici va participa la sesiuni speciale de pregătire atât în ţară, cât şi în spitale de profil din Uniunea Europeană.

Articolul precedentFamilie intoxicată cu ciuperci, în Iaşi
Articolul următorIaşul, locul al doilea după rezultatele de la Bacalaureat