Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Dragoș Gheorghe Stoica şi Călin Mihai Mineață, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpaţi au introdus în ţară, din Olanda sau Germania, prin intermediul unei societăti internaţionale de transport, colete care conţineau importante cantităţi de droguri de mare risc (comprimate ecstasay – MDMA, amfetamină şi MD sub formă de substanţă pulverulentă cristalizată), droguri pe care le-au procurat prin intermediul platformelor de tip „Onion” (dark-net).

Drogurile erau destinate comercializării către „dealerii” şi consumatorii de asemenea substanţe de pe raza judeţului Iaşi. În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 500 de pastile ecstasy, aproximativ 50 de grame de cocaină și 30 de grame de canabis“, au precizat miercuri procurorii DIICOT.

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaților. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi. În activități au fost angrenați și luptători de acțiuni speciale din cadrul Poliíei ieșene și jandarmi.

Articolul precedentCopil de 13 ani, pilot de ziua lui
Articolul următorVerdict DSP Iași: Copiii de la Dolhești ajunși la spital, infectați cu Enterobacteriaceae și E.Coli