Peste 380 de poliţişti ieşeni vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative la festivalul de muzică AFTERHILLS, organizat în comuna Dobrovăț, din județul Iași. 

În perioada 23 august – 1 septembrie, cu ocazia desfăşurării festivalului Afterhills, peste 380 de poliţişti ieşeni vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni rapid dacă vor fi sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se vor organiza zilnic patrule de siguranță publică și vor fi utilizate mijloace auto la locul de desfăşurare al evenimentului, precum și în parcarea amenajată la fața locului.

Polițiștii de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și de la alte structuri vor participa la activităţile ce vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice și pe traseele de deplasare ale mijloacelor de transport în comun şi în zona de desfăşurare a festivalului, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.

De asemenea, poliţiştii ieşeni vor accentua activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui festival, urmând a fi distribuite pliante cu recomandări preventive.

Pentru a vă petrece timpul în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoanele cunoscute întâmplător, să fiți atenți la copiii care vă însoțesc și să adoptați un comportament responsabil, cu respectarea normele de conviețuire socială și a regulilor de circulație.