Peste 200 de polițiști vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din tot județul Iași, pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță.

Polițiștii vor fi prezenți pe toată durata anului școlar în zona unităților de învătământ și pe traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Luni, peste 200 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

De asemenea, în aceste zile, la nivel județean, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. 

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut au avut loc în incinta unităților de învățământ, o mică parte petrecându-se în zona adiacentă acestora.

Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, majoritatea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav. 

Articolul precedentDeschiderea oficială a anului şcolar, la „Racoviță“, Valea Lupului şi Strunga
Articolul următorÎn șoc anafilactic de la o înțepătură de tăun