Trei femei s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor ieşeni, după ce au fost acuzaţi de încălcarea prevederilor Codului Vamal.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea Miluţei Adam la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă în formă continuată, în vreme ce Angela Bogdan a primit o pedeapsă rezultantă de doi ani şi cinci luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru aceeaşi infracţiune.

În acelaşi dosar, Petronela Răuţ a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, sub aceeaşi acuzaţie.

Instanţa obligă inculpatele să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Exploatare Patrimoniu Iaşi sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile, au precizat judecătorii ieşeni.

Mai mult, instanţa a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi – Direcţia Regională Vamală Iaşi şi a obligat inculpatele la plata unor despăgubiri în valoare totală de 6.681 de lei.

De remarcat este faptul că sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul celor trei femei a început pe data de 28 februarie 2017. Conform anchetatorilor, cele trei femei au fost prins de către oamenii legii, pe parcursul anului 2015, la diverse date, având asupra lor ţigări de contrabandă.

Articolul precedentDouă puncte mari pierdute cu ultima clasată
Articolul următorPedeapsă din partea magistraţilor după un scandal în trafic