Un individ a fost condamnat de către judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că ar fi încercat să facă moarte de om. 

Tribunalul Iași a dispus condamnarea lui Mihai D. la trei ani și patru luni de închisoare, pentru tentativă la omor.

Instanța ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză. Confiscă cuţitul folosit la săvârşirea infracţiunii, respectiv cuțitul cu mâner negru găsit pe masă în bucătărie”au spus magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Procesul individului a început pe data de 1 martie 2013. Asta, după ce magistrații ieșeni au dispus reținerea și, respectiv, arestarea sa preventivă începând cu data de 30 ianuarie 2019.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, în urmă cu câteva luni, individul a fost implicat într-un conflict spontan, în urma căruia a pus mâna pe un cuțit și a înjunghiat victima.

Autoritățile au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic de urgență 112. La fața locului s-au prezentat echipaje medicale și ale Poliției.

Victima a fost transportată de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean la Spitalul Clinic de Urgențe „Sfântul Spiridon”, respectiv la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași.

Medicii care au tratat victima au ajuns la concluzia că leziunile suferite de aceasta au fost de natură a-i pune viața în pericol.

La scurt timp de la producerea incidentului, suspectul a fost ridicat de polițiști și dus la Institutul de Psihiatrie Socola, pentru efectuarea unei expertize care să arate dacă a avut sau nu discernământ.

Ulterior, individul a fost trimis în judecată de către procurori sub acuzația de tentativă la omor. 

Articolul precedentRAZIE pe șoselele din Iași: zeci de amenzi date
Articolul următorFemeie, pedepsită pentru contrabandă