Agenții din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău şi cei ai Secţiei IX de Poliţie Rurală au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor şi a contravențiilor.

Au fost legitimate 126 de persoane, verificați 17 agenți economici, 52 de maşini și 17căruţe. De asemenea, au fost date 42 de amenzi, în cuantum de 25.220 de lei.

Astfel, oamenii legii au prins pe DE 58, în satul Maxut, din comuna Deleni, un bărbat de 40 de ani, din judeţulBotoşani, care conducea un autoturism cu viteza de 71 km/h în localitate.

Întrucât şoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

În plus, un bărbat de 37 de ani a fost amendat cu 200 de lei, întrucât a făcut scandal într-un loc public şi i-a adresat unei femei injurii şi expresii jignitoare.

Articolul precedentO pensionară a dejucat planurile unui… “medic”
Articolul următorCTP Iași schimbă prețurile biletelor