Conform unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Iași, Compania de Transport Public Iași va stabili noi prețuri la bilete și abonamente pentru două zone, municipiul și o parte a arealului metropolitan.

Astfel, un bilet cu o călătorie va costa 2,5 lei față de 2 lei până acum, iar un bilet cu două călătorii va costa 5 lei față de 4 lei.

Pe lângă abonamentul unic pe 30 zile, care costă 116 lei, va apare un abonament unic zonal ce va costa 80 lei. În zona 1 sunt incluse traseele din municipiul Iași, iar în zona 2 cele din zona metropolitană.

Abonamentul studențesc, pentru un număr de 75 de călătorii, cu o valoare de 116,03 lei (inclusiv TVA), este propusă o reducere de 31,05%, până la valoarea de 80 lei. Acest tip de abonament va putea fi cumpărat de către studenții beneficiari cu 12 lei, restul tarifului urmând a fi susținut în mod egal de către municipalitate și universități.

Se va acorda gratuitate unor categorii de beneficiari din zona 2 Pentru pensionari, veterani, văduve de război cu domiciliul în localitățile limitrofe municipiului Iași, valoarea abonamentului va fi decontată de către UAT-uri pentru gratuitățile acordate unor categorii de beneficiari din zona 2 este calculată ca diferența între abonamentul unic valabil 30 de zile pentru două zone și abonamentul unic valabil 30 de zile pentru zona 1, cu o valoare de 30 lei (inclusiv TVA).

Articolul precedentUite ce a pățit după ce a înjurat o femeie!
Articolul următorA urcat la volan, deși avea permisul reținut