În urma publicării rezultatelor finale în urma examenului scris susţinut de absolvenţii de liceu pe 25 iulie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF) s-aau aflat și ultimele medii cu care s-a intrat la fiecare facultate.

Astfel, în urma susţinerii testului grilă, ultima medie de admitere la Medicină Generală a fost de 8,91, la specializarea Asistenţă Medicală Generală a fost de 7,76, în timp ce la Nutriţie şi Dietetică de 7,37. În ceea ce priveşte Facultatea de Medicină Dentară, ultima medie de la buget a fost 7,57 la specializarea Medicină Dentară, în timp ce la Tehnică Dentară a fost înregistrată media de 7,11. La Farmacie, unde a fost şi cea mai mică concurenţă, s-a intrat cu medii mai mari de 5,38, în timp ce la Bioinginerie Medicală, ultima medie la buget a fost de 8,94, iar la Balneofiziokinetoterapie – 6,06.

„Candidaţii admişi pe locuri fără taxă trebuie să confirme în scris locul, până la data de 10 august, prin completarea unui angajament şi a achitării taxei de înmatriculare (200 lei) şi a 1/3 din taxa de şcolarizare“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi.

În total, au fost 722 de locuri la buget, cele mai multe la Medicină, 298, la Medicină Dentară – 89 şi la Farmacie – 99, în timp ce la taxă în lei au fost 613 locuri, 178 la Medicină, 132 la Asistenţă Medicală Generală şi 97 la Farmacie.

În plus, au mai fost pentru elevii din mediul rural 22 de locuri, 2 la Medicină, 5 la Asistenţă Medicală Generală, 2 la Nutriţie şi Dietetică, 2 la Medicină Dentară, 5 la Tehnică Dentară şi 6 la Farmacie, 6 locuri pentru romi şi 17 pentru români de pretutindeni.

Articolul precedentCursă Iași – Liverpool, din toamnă
Articolul următorConfirmare oficială: caz de virus West Nile, la Iași