Ca urmare a activităților procedurale desfășurate de lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticoruție Iași, procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, sub incidenţa măsurii preventive a controlului judiciar, a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de „refuz de prelevare de mostre biologice” şi „dare de mită”.

Din probele administrate până în prezent rezultă că, în dimineața zilei de 14 februarie 2023, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Iași – Postul de Poliţie Focuri  a sesizat D.G.A. – S.J.A. Iași cu privire la faptul că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră, împreună cu alţi doi colegi de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice care a refuzat testarea cu aparatul alcooltest.

Fiind condus la o unitate medicală, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice, iar ulterior, acesta a promis poliţistului denunţător, în repetate rânduri, o sumă de bani, neprecizată, pentru a nu i se întocmi documentele de constatare a infracţiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice”.

Agentul de poliție a refuzat oferta făptuitorului și a sesizat de îndată Serviciul Județean Anticorupție Iași.

În cursul zilei de 15 februarie 2023, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, lucrători de poliție judiciară din cadrul D.G.A. l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea poliţistului denunţător suma de 2.800 de lei, cu același scop, respectiv distrugerea actelor procedurale pe care le întocmise în cadrul dosarului penal constituit de polițist pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice“.

Prin rechizitoriul întocmit, procurorul de caz a solicitat luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 2.800 de lei, sumă de bani dată de inculpat denunţătorului în cauză, asupra căreia a fost luată măsura sechestrului asigurător în cursul urmăririi penale.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentVIDEO. Două avioane ale companiei Wizz Air s-au ciocnit pe pista aeroportului din Suceava
Articolul următorDoi hoți au furat aur de peste 50.000 de lei. Unul încă este căutat de polițiști