Un individ acuzat că a comis o crimă s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților ieșeni.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Aliz Daniel Calistru.

Instanța condamnă inculpatul Calistru Aliz Daniel la pedeapsa principală de zece ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Admite în parte acţiunile formulate de către părțile civile şi, în consecinţă, obligă inculpatul la plata unor despăgubiri civile în valoare totală de 11.935,74 lei (daune materiale) și 70.000 de euro (daune morale)”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul individului a început pe data de 13 martie 2019. Asta, după ce anchetatorii l-au încătușat începând cu data de 26 decembrie 2018.

Potrivit anchetatorilor, tânărul de 23 de ani şi-ar fi omorât prietenul într-o benzinărie din zona Nicolina. Scandalul dintre cei doi bărbaţi începuse după ce unul dintre ei încercase să danseze în discotecă cu sora celuilalt.

Alin Daniel Calistru şi prietenul său cel mai bun, Iulian C., de 34 de ani, se aflau într-un grup de şase persoane, care se întorceau de la o discotecă din Mogoşeşti. Aceştia veneau în Iaşi, cel mai probabil la o altă discotecă, deoarece toţi locuiesc în Ciurea.

În jurul orei 4.30, aceştia au oprit maşina în care se aflau, un autoturism Skoda Superb, şi au intrat în benzinăria OMV.

Procurorii au afirmat că, acolo, cei doi amici s-au luat la ceartă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, motivul fiind că victima ar fi insistat să danseze în discoteca din Mogoşeşti cu sora lui Calistru, împotriva voinţei ei. Oamenii legii au mai subliniat că inculpatul s-a repezit şi i-a dat un pumn prietenului său, iar acesta a căzut la pământ, după care agresorul l-ar fi lovit de mai multe ori cu picioarele în cap pe cel căzut, apoi ar fi plecat.

Prietenii acestora au sunat la 112, iar, la faţa locului, a fost trimis un echipaj de la Ambulanţă, care a încercat să-l resusciteze pe bărbat, însă acesta nu a răspuns manevrelor. La scurt timp, polițiștii l-au identificat și prins pe inculpat, el fiind încătușat, sub acuzaţia de omor.

 

Articolul precedentReparații pe o stradă importantă din cartierul Alexandru cel Bun
Articolul următorUniversitatea „Al. I. Cuza“ Iași a ieșit din Top 1.000