Primăria Municipiului Iași continuă investițiile în infrastructura școlară. Una dintre prioritățile municipalității o reprezintă modernizarea terenurilor de sport și construirea de noi săli pentru practicarea educației fizice în incinta unităților de învățământ preuniversitar din Iași.

Un amplu proiect care privește îmbunătățirea condițiilor sportive din școlile ieșene îl reprezintă noul program de modernizare sau amenajare a 21 de terenuri de sport, prezentat de către primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă susținută joi, 18 martie.
Proiectele tehnice ale celor 21 de terenuri sunt realizate de SC Trust AVB SRL pentru o sumă de 133.900 lei, fără TVA, respectiv 159.341 lei, cu TVA.
Programul celor 21 de terenuri de sport are o valoare estimată de 15.641.123,00 lei cu TVA și include următoarele unități de învățământ: Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu”, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” (Corp A și Corp B), Liceul Teoretic „Miron Costin”, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială „Carmen Sylva”, Școala Gimnazială „George Călinescu”, Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Școala Gimnazială „Ion Neculce”, Școala Gimnazială „Ion Simionescu”, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Școala Gimnazială „Vasile Conta”, Școala Gimnazială „Veronica Micle”, Școala Gimnazială „Ion Creangă” (Corp B – Școala Primară „Petru Poni”) și Școala Primară „Gheorghe Asachi”.
„În momentul de față mai sunt în lucru încă nouă terenuri din pachetul celor 17 pentru care s-a semnat anul trecut și se află în curs de execuție până la sfârșitul lunii mai a acestui an. Până acum au fost refăcute în jur de 20 de terenuri sintetice care au fost deja date elevilor din Iași, e drept, în condiții de pandemie. Toate aceste investiții în sport fac parte din programul municipal de stimulare a sportului de masă. Practic, după finalizarea lor, sperăm noi că nu mai departe de anul 2022, să fim primul oraș din România care și-a modernizat toate terenurile de sport municipale”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
În 2020 municipalitatea a susținut un program de realizare de terenuri de sport în incinta a 17 unităţi de învăţământ preuniversitar: Colegiul Național, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Octav Băncilă”, Colegiul National „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Economic de Turism, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu”, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun”, Şcoala Gimnazială „Gh. I. Brătianu”, Şcoala Generală „Alecu Russo”, Şcoala Gimnazială „Elena Cuza”, Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu” și Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu” – Corp D. În 2018 a avut loc amenajarea terenurilor de sport de la Colegiul „Mihai Eminescu”, Liceul „Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, programul având o valoare de 6.201.289,00 lei fără TVA, respectiv 7.379.534 lei cu TVA.

La investițiile în infrastructura sportivă școlară se adaugă și un proiect de reabilitare a terenului sintetic 2 de la Stadionul „Emil Alexandrescu”, în vederea omologării acestuia pentru competițiile de nivel internațional, în valoare estimată de 1.000.000,00 lei cu TVA.

Sursa: Realitatea de Iasi