Proiectul făcut de municipalitate pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul laşi” va fi realizat cu o finanțare 88.794.414,65 lei (circa 18 milioane de euro) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)!
Ministerul Educației a anunțat oficial lista proiectelor eligibile, iar cel făcut de Iașul a obținut 90,3 puncte, față de minimul de 70, astfel încât va fi finanțat prin PNRR – Componenta C15: Educație.
Bunurile achiziționate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate / montate la 63 de unități de învățământ preuniversitar din totalul celor 70 din Municipiul Iași.
Concret, proiectul presupune dotarea a:
• 45 de laboratoare de informatică în școli / licee şi 6 laboratoare de informatică în grădiniţe;
• 1.150 săli de clasă şi de grupă cu mobilier;
• 1.386 săli de clasă şi de grupă cu echipamente TIC;
• 43 laboratoare de ştiinţe (fizică / chimie / biologie/ multidisciplinar) în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat cu mobilier, echipamente TIC şi materiale didactice;
• 30 de cabinete şcolare (matematică / comunicare / geografie / istorie/ educaţie muzicală / educaţie plastică etc.);
• 53 cabinete de asistenţă psihopedagogică;
• 40 săli de sport.
Tot prin PNRR, dar pe Componenta 5: Valul Renovării, municipalitatea a obținut o finanțare totală de 129,54 milioane lei (aproximativ 26 de milioane de euro) pentru reabilitarea termică a mai multor clădiri de la 14 unități școlare.
„Educația are prioritate și, de aceea, pe lângă alocările consistente de la bugetul local, facem permanent eforturi pentru a obține fonduri europene pentru îmbunătățirea condițiilor de care beneficiază preșcolarii și elevii din orașul nostru.
Fondurile europene din PNRR, dar și din Programul Operațional Regional sunt o oportunitate extraordinară atât pentru Educație, cât și pentru reabilitarea termică și eficientizare energetică a altor clădiri din oraș, construirea de locuințe pentru tineri, îmbunătățirea condițiilor din spitale și modernizarea în continuare a transportului public ecologic.
Vă mulțumesc pentru încredere!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentClubul de Presă somează CNA să înceteze practicile abuzive pentru limitarea libertății de expresie și intimidarea jurnaliștilor!
Articolul următorRomânia, ţara cea mai afectată de pesta porcină