Medicii chirurgi de la Spitalul Regional “Sf. Maria” s-au revoltat împotriva noii conduceri a spitalului şi a conducerii Consiliului Judeţean, formulând acuzaţii grave într-o scrisoare deschisă la adresa comportamentului “persecutiv, ostil şi arogant”, manifestat de către managerul importat de la Botoşani şi de către prim consilierul judeţean, spune Romeo Vatră.

“Consider că acuzele aduse sunt pe deplin întemeiate şi este îndreptăţit acest demers de a le aduce la cunoştinţă ieşenilor.

Informaţii privind atitudinea ostilă a lui Maricel Popa faţă de personalul spitalului le aveam din anii trecuţi, pe care le puneam pe seama faptului că nu îl agreează pe fostul manager al spitalului. Inspecţiile făcute personal la spital, chemând la raport doctorii să verifice prezenţa, denotă un comportament autoritar şi arogant. Din informaţiile primite ulterior aducerii unui nou manager interimar, care a fost director la o unitate de îngrijiri bătrâni din Botoşani, am aflat că noul director are acelaşi tip de comportament arogant şi persecutiv. Am aflat, de asemenea, de intenţiile de reducere a schemei de personal cu 200 de locuri şi a liniilor de gardă. Se dovedeşte prin această scrisoare deschisă ca amploarea nemulţumirilor doctorilor din acest spital important pentru Moldova este mult mai mare.

Chiar dacă se reabilitează clădirea Spitalului “Sf. Maria” pe fonduri europene, proiect la care a contribuit şi fostul manager, nu pot să nu remarc că singurul spital de sub tutela CJ la care s-au făcut investiţii în aparatura medicală performantă este “Nicolae Oblu”, unde există o relaţie foarte apropiată între manager şi conducerea CJ.

Interesele personale şi relaţiile de afaceri sau de familie ale lui Maricel Popa sunt cele care primează în luarea deciziilor la vârful judeţului. Managerul de la “Elena Doamna” adus de la Comăneşti şi managerul de la “Sf. Maria” adus de la Botoşani sunt aduşi să înlocuiască pe manageri din mediul medical local, fără o motivare bazată pe competenţe profesionale.

Iminenta închidere a maternităţii “Elena Doamna”, situaţia precară a celorlalte spitale din subordinea CJ, nemulţumirile doctorilor, alocarea discreditară a fondurilor pentru investiţii în echipamente şi aparatură trebuie luate în discuţie în cadrul Comisiei de sănătate şi în plenul Consiliului Judeţean Iaşi. Sunt grave probleme ale sistemului medical ascunse de către conducere sub preş. Acestea nu se rezolvă prin puseuri de autoritate, ci printr-un management profesionist care să aibă în centrul atenţiei pacientul.

Grupul consilierilor judeţeni ai PNL susţine cererile doctorilor de la “Sf. Maria”, atragem atenţia că nu vom vota o eventuală reducere de personal la acest spital şi cerem conducerii CJ demiterea directorului interimar, Coneliu Mihai”, a spus Romeo Vatră, liderul consilierilor judeţeni PNL.

 

Articolul precedentFemeie în toată firea, cercetată pentru contrabandă!
Articolul următorJAF, în sediul unei firme din oraş!