La finalul acestei săptămâni, în centrul Iașului vor avea loc manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

Pe scenă vor urca oficialități locale și județene, dar și reprezentanți veniți de la nivel central. Evenimentul va debuta la ora 9:00 cu un concert de muzică populară, după care va urma discursul oficialităților. Punctul central al manifestărilor va fi legat de parada militară care va avea loc pe bulevardul Anastasie Panu

Ceremonia militară și cea religioasă vor începe pe 1 decembrie de la ora 10:30. Toate manifestările vor avea loc în Piața Palatului, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Între 10:50 și 11:10 vor avea loc alocuțiunile autorităților locale și cele județene legate de semnificația Zilei Naționale a României. Între 11:10 și 11:20 va avea loc ceremonialul depunerii coroanelor de flori. Ulterior, de la ora 11:20 și până la 11:25, se va realiza dispozitivul de defilare pentru Ziua Națională a României. Defilarea detașamentului de onoare și a tehnicii militare va dura circa 25 minute, de la 11:25 la 11:50. Ceremonialul de defilare va cuprinde sute de militari alături de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și a tehnicii din dotare.

În centrul orașului vor defila structurile MApN, MAI, SRI etc. Vor defila militarii de la U.M. 02534 Iași, de la U.M. 01175 M Iași, de la U.M. 01711 Iași, dar și de la U.M. 01801 H Miroslava. Jandarmeria va avea câteva zeci de angajați care vor defila, dar și un echipaj canin, din care cinci câini militari și cinci câini de serviciu. Cei de la ISU vor defila cu câțiva zeci de pompieri, iar Penitenciarul Iași va avea aproximativ 20 de agenți care vor fi prezenți la paradă. Batalionul 151 Infanterie va avea 11 TAB-uri, 3 autocamioane și nu numai. Celelalte forme MAI vor defila cu tehnica din dotare ce cuprinde mașini de intervenție, autospeciale. Poliția Călare va ieși cu detașamentul călare. Seara, după ora 18:30, va avea loc retragerea cu torțe a militarilor din Garnizoana Iași.

Articolul precedentMihai Teja nu exclude o despărțire de Politehnica Iași în iarnă
Articolul următorSute de amenzi, date în câteva ore de oamenii legii