Un individ a fost pedepsit de către judecătorii ieşeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei fapte teribile.

Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Petrică Cantemir la şapte ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de viol. „Instanţa ia act că persoana vătămată, prin reprezentant legal, nu s-a constituit parte civilă în cauză”au menţionat judecătorii. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

În urmă cu câteva luni, Petrică Cantemir (44 de ani) a fost trimis în judecată sub acuzaţia de viol.

Pe data de 13 februarie 2018, oamenii legii au fost sesizaţi de o femeie despre faptul că, în cursul aceleiaşi zile, un minor de zece ani, cu deficienţe mentale, i-a relatat că, în timp ce se afla în casa lui Cantemir, din comuna Bivolari, ar fi fost constrâns prin acte de violenţă de către acesta să întreţină un act sexual oral cu el.

Anchetatorii au susţinut că minorul şi inculpatul sunt consăteni şi că, adesea, Cantemir îl trimitea pe băieţel la magazin, să îi cumpere băuturi alcoolice, spirt sau ţigări. În ziua cu pricina, după ce a venit de la şcoală, copilul ar fi fost chemat de Cantemir, care i-ar fi dat nişte bani şi l-ar fi trimis să îi cumpere spirt medicinal.

Când copilul a revenit, Cantemir şi-ar fi turnat un pahar cu spirt medicinal, pe care l-ar fi diluat cu apă şi, mai apoi, l-ar fi consumat. Oamenii legii spun că, în jurul orei 18.00, Cantemir s-ar fi întins pe pat, şi-ar fi scos organul genital din pantaloni şi i-ar fi spus minorului să întreţină cu el un act sexual oral.

Procurorii au adăugat că, în momentul în care partea vătămată a refuzat, individul l-a luat pe minor de cap, l-a tras în jos şi i-a introdus forţat organul genital în gură, ameninţându-l că îl va lovi dacă va muşca.

Întrucât îi era frică de ameninţările inculpatului, persoana vătămată s-a conformat, iar, timp de câteva minute, inculpatul l-a obligat pe minor să întreţină un act sexual minor”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

La un moment dat, în cameră a intrat mama suspectului, care i-a spus minorului să plece acasă, iar acesta a mers ţintă la nişte vecini, cărora le-a povestit grozăvia prin care a trecut. Oamenii legii au mai menţionat că individul a fost confruntat de vecini, dar le-a răspuns acestora că „nu este problema lor”.

Pe 15 februarie 2018, individul a fost reţinut, iar, a doua zi, acesta a fost şi arestat preventiv de către judecători. La audieri, individul nu a negat că ar fi avut loc un act sexual, însă a precizat că nu l-a obligat pe minor să întreţină un astfel de raport. 

Articolul precedentAcuzat că a scos cuţitul şi l-a înjunghiat pe un necunoscut
Articolul următorCioloș acuză Guvernul că sabotează autostrada Iaşi-Târgu Mureş