Prefectul Iașului, Marian Șerbescu, a fost luni împreuna cu Viorel Molocea, comandantul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, în comuna A.I. Cuza, unde apele Siretului erodează malul, punând în pericol gospodăriile locuitorilor.

Un caz special a fost cel al unui localnic a cărui gospodărie se află în imediata apropiere a Siretului și unde apa râului a ajuns foarte aproape de o anexă gospodărească, de care o mai despart aproximativ doi metri de pământ.

„Casa propriu-zisă nu este încă amenințată, aflându-se la peste zece metri de mal. În urma analizei și discuțiilor de la fața locului, s-a stabilit ca cetățeanul să fie relocat, găsirea unei locuințe temporare fiind în sarcina primăriei comunei. Totodată, am stabilit să fie întocmită documentația necesară pentru alocarea unui fond de urgență în favoarea acestuia, atât prin intermediul primăriei locale, cât și al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială“, a precizat Marian Șerbescu.

Prefectul a precizat că în ceea ce privește implementarea proiectului de regularizare a râului Siret, vinerea trecută a fost obținut avizul favorabil al Ministerului Apelor și Pădurilor pe studiul de fezabilitate.

„În cursul săptămânii viitoare va fi înaintat proiectul de Hotărâre de Guvern privind exproprierea suprafeței de teren necesare execuției lucrărilor. După adoptarea hotărârii, vor putea fi demarate procedurile de scoatere la licitație a lucrărilor de realizare a canalului pilot și a digului de închidere necesare pentru corectarea cursului Siretului“, a menționat Șerbescu.

Articolul precedentAbonamente pentru fanii Politehnicii Iași
Articolul următorO mașină condusă de un șofer beat a intrat într-un taxi