Firma de construcții contractată de Primăria Municipiului Iași a început lucrările de modernizare a șoselei Tudor Neculai. Modernizarea acestei artere constă în realizarea unei îmbrăcăminţi din mixturi asfaltice cilindrate la cald, corectarea profilului longitudinal și transversal al străzii, amenajarea de rigole pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale, refacerea trotuarelor (inclusiv cu pavele), montarea bordurilor, precum și aducerea la cotă a căminelor de canalizare și a gurilor de scurgere.

De asemenea, vor fi amenajate platforme pentru staționarea mijloacelor de transport în comun și intersecțiile cu străzile laterale racordate cu această stradă, vor fi executate ziduri de sprijin și refăcute spațiile verzi afectate de lucrări, iar la final vor fi realizate marcajele și semnalizările rutiere.

Șoseaua Tudor Neculai are o lungime de 764 de metri, pornind de la intersecția cu șoseaua Nicolina până la intersecția cu șoseaua Iași – Voinești și calea Galata.

Lucrările de modernizare vor dura cel mult 12 luni și sunt executate de Conest SA în cadrul unui contract în valoare de 2.270.613,17 lei, fără TVA (2.702.029,67 lei, cu TVA). Licitația lansată la finalul anului trecut a avut o prevedere bugetară de 3.378.996 lei, fără TVA, și a atras patru oferte.