Primăria Municipiului Iași a eliberat mai multe autorizații de construire și certificate de urbanism necesare demarării unor obiective de investiții importante. 

O autorizație de construire a fost emisă pentru lucrările de modernizare a spațiului de joacă pentru copii din strada Ciornei, nr. 4.

Alte autorizații de construire au fost eliberate pentru lucrările de racordare la rețeaua termică și de amplasare a modului termic pentru sala de sport a Liceului Economic „Virgil Madgearu”, precum și pentru reparații capitale și de consolidare a zidului de sprijin din zona construită protejată Centrul Istoric și Curtea Domnească (în zona străzii Otilia Cazimir).

Autorizate au fost și lucrările de înlocuire de conducte de distribuție a gazelor naturale cu presiune scăzută (în lungime de 1.764 de metri) și a branșamentelor la rețea (75 bucăți) pe aliniamentul străzilor Râpei, Miron Costin, Dochia, Cherchez, Albineț (de la nr.56 la nr. 69) și Fundac Dochia, la care se adaugă aleile carosabile / pietonale aferente arealului.

În altă ordine de idei, au fost eliberate certificate de urbanism pentru lucrările de modernizare a 20 spații de joacă pentru copii situate pe străzile Otilia Cazimir, Plantelor, Macazului, General Toma Dumitrescu, Prof. Ion Inculeț, Sf.Andrei, Nicolina, Vasile Lupu, Ciurchi, Izvor, Libertății, Mihail Sturza, Țepeș Vodă, Șoseaua Națională, Bulevardele Țuțora nr. 9-13 și Poitiers, aleile Basarabi și Decebal, stradela Grădinari și bulevardul Independenței.

Certificate de urbanism au primit și obiective de investiții precum „Reabilitare clădire existentă, modernizare și dotare Cinematograf Dacia”, „Construire parcare subterană” pe strada Agatha Bârsescu și pe bulevardul Independenței, în Piața Națiunii, „Oaza de verdeață din cartierul nostru, program comunitar de revitalizare a spațiilor publice abandonate/degradate de mici dimensiuni”, „Modernizare străzi Prof. I. Simionescu, Orientului, Romană”, „Implementare sistem de semaforizare pe Pod Metalurgiei” (bulevardul Metalurgiei – bulevardul Chimiei), „Construire Centru Multifuncțional Cicoarei” și „Modernizare Piața Agroalimentară Alexandru cel Bun”.

Articolul precedentSchimbare majoră pregătită de autorități în traficul din Iași
Articolul următorA decedat poetul Emil Brumaru