O femeia în vârstă de 40 de ani, aflată în comuna Mironeasa, a fost la un pas de moarte după ce a a înghiţit o albină, care a înţepat-o în gură. Femeia a făcut o alergie puternică cu umflătură, medicii introducându-i un tub prin care să respire.

Aceasta a suferit o reacţie alergică puternică după ce a fost înţepată de o albină în timp ce bea dintr-o doză plină cu bere. Imediat ce a încercat să ia o înghiţitură, albina a înţepat-o în cerul gurii. Din cauză că era alergică la înţepăturile de albine, i s-a făcut rău şi a avut nevoie de intervenţia urgentă a unui echipaj medical.

A fost direcţionat un elicopter SMURD, iar membrii echipajului i-au administrat tratamentul necesar şi au transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“. Aceştia au constatat că, în urma înţepăturii de albină, aceasta prezenta edem Quincke, o reacţie alergică care afectează tegumentele şi mucoasele, manifestându-se ca o umflătură de culoare deschisă care creează o senzaţie de arsură.

Femeii i s-a administrat adrenalină, oxigen pe canulă (tub) şi hidrocortizon hemisuccinat.

Medicii au precizat că evoluţia femeii este bună, intervenindu-se în timp util.

Articolul precedentAmenzi aplicate de Corpul de control al primarului
Articolul următorÎncepe admiterea de toamnă. Vezi ce facultăți ieșene mai au locuri libere