Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale “Transgaz” s-au aflat joi la Iaşi pentru stabilirea ultimelor detalii privitoare la dezvoltarea infrastructurii de transport al gazelor naturale din judeţ şi construcţia celor două magistrale care să deservească 19 comune.

Aceştia au discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, după care, împreună, au avut o întâlnire cu primarii din judeţ.

Cele două magistrale care vor traversa judeţul totalizează 80 km. Prima are în vedere ruta Mogoşeşti-Comarna- Cozmeşti, iar cealaltă va deservi traseul Dumeşti-Andrieşeni.

“A venit momentul să discutăm despre racordarea la gaz în fiecare comună. Gazul metan nu trebuie să mai fie un lux. În câţiva ani sper să avem conductele de gaz deja montate şi îmi doresc să nu mai dureze mult până vom reuşi să acoperim tot judeţul. Trebuie să luăm măsuri urgente mai ales că se prevede o criză a lemnului în anii următori. Am reuşit să deblocăm şi proiectul cu magistrala de gaz Vaslui-Iaşi, a doua magistrală de aprovizionare a Iaşului, care va deveni în curând funcţională, proiect care era blocat din 2008”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Primarii prezenţi la întâlnirea de joi au primit lămuriri în ceea ce priveşte modul în care unităţile teritoriale pe care le administrează vor putea avea acces la reţeaua de gaz.

Tot joi, reprezentanţii Transgaz au discutat cu rectorul Universităţii Tehnice Iaşi, prof.univ. Dan Caşcaval, intenţia societăţii de a înfiinţa la Iaşi un departament de cercetare şi proiectare care să coopteze absolvenţi ai instituţiei de învăţământ.

Articolul precedentUn bărbat spune că ar fi fost tăiat de propriul fiu
Articolul următorProtest al profesorilor ieșeni, în fața Prefecturii (VIDEO)