Începând de astăzi, se închide circulația rutieră pe bulevardul Țuțora, pentru execuția lucrărilor la proiectul privind reabilitarea infrastructurii de tramvai Piața Podu Roș – intersecție cu Bulevardul Primăverii. Perioada estimată pentru aceste lucrări este între 14 octombrie 2019 și 1 mai 2020.

În această perioadă, se permite accesul doar pentru autovehiculele de intervenție (Poliție, Ambulanță, Pompieri etc.). Tronsonul are o lungime de circa 900 de metri și este cuprins între intersecția Podu Roș și bd. N. Iorga/ Primăverii.

Modernizarea căii de rulare a tramvaielor, refacerea carosabilului etc. a fost adjudecată de asocierea condusă de firma Conest SA. Proiectul cuprinde patru tronsoane: Țuțora, Chimiei – Tudor Vladimirescu, Stația Pădurii – Tătărași și Calea Chișinăului, între Rond Țuțora și bulevardul Metalurgiei.

Un alt proiect care va începe în curând este cel legat de refacerea zonei Tudor. Reabilitarea cuprinde execuția lucrărilor în zona intersecției Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare).

Se mai urmărește și reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafața: 1.196 metri pătrați) și construirea a două stații de tramvai.