Primăria Iași intenționează să investească suma de trei milioane de euro pentru refacerea totală a Pieţei Palatului. Municipalitatea va plăti unui proiectant o sumă de până la 240.000 lei pentru identificarea celor mai bune soluţii de reamenajare.

Primăria Iaşi a scos la licitaţie proiectarea lucrărilor de refacere a esplanadei din faţa Palatului Culturii. Suprafaţa ce face obiectul proiectului ajunge la peste 17.300 mp. Din această suprafaţă, 14.506 mp reprezintă Piaţa Palatului Culturii, iar 2.811 mp reprezintă spaţiul verde din spatele monumentului istoric.

În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Iaşului, proiectul de refacere a esplanadei din faţa Palatului Culturii a fost estimat la trei milioane euro.

Printre lucrările care ar urma să fie realizate se numără reamenajarea spaţiilor verzi (alături de alei pietonale şi obiecte de mobilier urban), amenajarea acceselor rutiere pentru trafic ocazional (aprovizionare, intervenţii etc.), înfiinţarea unui sistem de iluminat funcţional şi ambiental şi a unui sistem de supraveghere video.

De asemenea, se dorește amenajarea de parcaje subterane şi supraterane, inclusiv un sistem de parcaje pentru biciclete.

În plus, primăria intenționează să doteze cu tehnologie ce să transmită prin bluetooth informațiide către monumentele şi vestigiile istorice din zonă.

Articolul precedentLiberalii ieșeni se opun prelungirii PUG-ului până în 2023
Articolul următorUPDATE: Deși i se aștepta demisia, Boișteanu nu a renunțat la funcția din Consiliul Local