Deputatul ieșean Marius Bodea s-a declarat împotriva prelungirii Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Iași până în 2023 deoarece se construieşte haotic, cu autorizaţii date preferenţial samsarilor imobiliari.

Liderul liberalilor ieșeni spune că acest document a fost emis „în mileniul trecut“, respectiv în 1999, şi că a mai fost prelungit o dată.

„Iașul se dezvoltă haotic după un PUG din 1999, care este complet rupt de realitățile sociale și economice ale orașului. În lipsa unui PUG actualizat, indicatorii urbanistici aprobați prin PUZ-uri sunt arbitrari, iar circuitul documentațiilor urbanistice este unul anevoios. În acest context tulbure, profită o clică de dezvoltatori din anturajul primarului care au acces rapid la autorizații, documentații urbanistice și indicatori urbanistici privilegiați. În domeniul urbanismului, la Iași, s-a creat o oligarhie, o mână de ”baieți deștepți” dominând piața imobiliară cu sprijinul direct al primarului. Un fel de «capitalism» cu voie de la Primărie, în care statul este pentru unii «mumă, pentru alții cium㻓, susține Bodea.

Liderul liberal a prezentat şi un „studiu de caz“, zona Smârdan, unde au fost aprobate „blocuri mamut“ printre case cu un etaj şi străzi de trei metri lăţime. El a preluat descrierea făcută de primar zilele trecute celor vinovaţi de înfundarea reţelei de canalizare stradală din Sf. Lazăr („nesimţiţi“) şi a întors-o împotriva lui Mihai Chirica, pentru că a autorizat construcţiile din zona Smârdan, dar şi contra samsarilor care au ridicat acele clădiri acolo.

Ulterior, Mihai Chirica i-a întors epitetul, după ce Marius Bodea a declarat că primarul ar tatona prin emisari trimişi la Dragnea o eventuală reintrare în PSD.

Articolul precedentCinci indivizi, pedepsiţi pentru trafic de canabis!
Articolul următorInvestiție de trei milioane de euro pentru refacerea Pieții Palatului