Primăria Iași a anunțat organizarea unor licitații pentru achiziționarea a 90 tone de clorură de calciu, 350 tone de sare pentru deszăpezire, 50 metri cubi de nisip deszăpezire și 2 tone de inhibitor de coroziune pentru sare.

Achiziția are o estimare bugetară de aproape 90.000 euro.

În acest moment există un stoc de 3.800 tone de sare, necesarul pe iarnă fiind de 8.000 tone.

Mai mult, municipalitatea beneficiaza si de noi utilaje. Prin societatea Citadin SA s-au achizitionat patu camioane dotate cu pluguri. Totodata, Salubris SA, societatea de salubritate a primariei, a demarat o licitatie pentru achizitia de material antiderapant.

„Caracteristici: granule, densitate între 0.8-0.9 kg/dm3, conținut de CaCl2 min 77 la sută, conținut de magneziu total max 0.5 la sută, conținut de cloruri alcaline și de magneziu, exprimat în clorură de sodiu max 1.5 la sută, substanțe insolubile în apă max 0.1 la sută, conținut de sulfați max 0.1 la sută, conținut de fier, max 0.004 la sută. Produsul va fi livrat în saci de polietilenă sudați. Produsul va fi folosit în combaterea poleiului, gheții și zăpezii de pe drumuri. Produsul va fi ambalat în saci de 25 kg – 40 kg. Termenul de livrare va fi de 24 de ore, maximum 48 de ore de la comandă. La livrare produsul va fi însoțit de declarație de conformitate, certificat de garanție, buletin de analiză, fișă cu date de securitate”, sunt descrierile lotului de clorură de calciu din caietul de sarcini.

Articolul precedentAsfaltări în zona CUG de aproape 4 milioane euro
Articolul următorFOTO: Un adolescent a fost poliţist pentru o zi