“Pe puţin zece primari PSD din judeţul Iaşi îl vor susţine pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, urmând ca la localele de anul viitor să candideze din partea liberalilor”, a spus liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

Costel Alexe a precizat, într-o conferinţă de presă, că sunt cel puţin zece primari PSD din judeţul Iaşi care vor să vină la PNL, pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

Astfel, liderul filialei judeţene PNL Iaşi nu a dezvăluit numele primarilor, precizând: “îi veţi vedea alături de noi, în campanie“.

Alexe a mai spus că vor să revină în partid foştii primari liberali care “au plecat la PSD cu ordonanţa 55“. Documentul permitea migraţia primarilor înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014 fără ca aceştia să-şi piardă mandatul.

Acesta a mai menționat că PNL îşi propune să câştige axul metropolitan la alegerile viitoare, după ce toate comunele situate în jurul municipiului Iaşi au fost câştigate de USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

La acest moment, PNL are 31 de primari în judeţul Iaşi, în timp ce PSD are peste 60.