Apropierea Sărbătorilor Pascale determină o creştere a valorilor de trafic atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe cel de intrare și, din acest motiv, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere de la granița de est.
Recent, la PTF Albiţa-Leuşeni a avut loc o întâlnire între conducerea ITPF Iași cu autoritățile din Republica Moldova, în vederea dispunerii unor măsuri comune în scopul asigurării climatului de ordine și siguranță publică premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai în punctele de frontiera de la graniţa dintre cele două state.
„Pentru evitarea aglomerărilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. În acest sens, va fi folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă”, a declarat Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.
Conform acesteia, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.
Pentru evitarea aglomerărilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi lerecomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
„Menționăm că, la frontiera româno-moldoveană, sunt șase puncte de trecere cu specific rutier și, în total, sunt disponibile pe sensul de intrare în țară 28 de benzi de control, iar, pe sensul de ieşire, 25, pe raza județului Galaţi – P.T.F. Oancea – Cahul, pe raza județului Vaslui – P.T.F. Albiţa – Leuşeni, pe raza județului Iaşi – P.T.F. Sculeni, pe raza județuluiBotoşani – P.T.F. Rădăuţi – Prut – Lipcani și P.T.F. Stânca-Costeşti. Reamintim participanților la trafic că Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie online, disponibilă pe pagina de Internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, a încheiat purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.