O avarie la rețeaua de distribuție a apei potabile, furnizarea a fost întreruptă în mai multe zone din Iași. Este vorba despre o avarie apărută la o conductă de 150 mm diametru. ApaVital a întrerupt furnizarea până la remedierea avariei către utilizatorii de pe bulevardul Țuțora, bulevardul Primăverii (parțial) și Socola.

„Pentru a elimina cât mai rapid disconfortul utilizatorilor, ApaVital a mobilizat o echipă de intervenție, aceasta inițiind deja execuția lucrărilor de reparații”, au spus reprezentanții ApaVital Iași.

Altfel, ApaVital a impus un program de furnizare a apei în mai multe comune din județul Iași. Măsura a fost luată din cauza scăderii nivelului de apă brută în acumularea Tansa. Debitul prelucrat este insuficient pentru a asigura o funcționare normală a rețelei de distribuție din zona deservită.

Astfel, până pe data de 30 noiembrie, se încearcă refacerea rezervelor de apă în rezervoarele Coarnele Caprei, Focuri, Satu Nou, Munteni, Liteni, Ulmi, Bulbucani și Sângeri. În aceste condiții, ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 21:00.