Primăria Municipiului Iaşi a ridicat mai multe autovehicule abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public.

Astfel, de la începutul anului şi până ieri, au fost deja trimise 112 somaţii către proprietarii autovehiculelor abandonate sau fără stăpân. În cursul acestei luni echipele municipalităţii vor ridica de pe domeniul public 60 de maşini abandonate pentru care procedurile legale aferente au fost deja îndeplinite.

Imagine

În cursul anului 2019 au fost identificate 1.146 de astfel de vehicule. Pe caroseriile acestora a fost aplicată câte o somaţie-autocolant, iar proprietarii acestora au fost înştiinţaţi prin scrisori cu confirmare de primire. În cazul a 81 de autovehicule abandonate sau fără stăpân au fost întocmite adrese către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iaşi în vederea identificării proprietarilor. În cazul a 189 de autovehicule depistate ca abandonate sau fără stăpân datele de identificare au fost afişate la sediul Primăriei şi au fost publicate într-un cotidian local. 94 de autovehicule au fost ridicate şi predate în baza Servicii Publice SA. În cele din urmă, 75 de autovehicule au fost casate şi vândute la fier vechi.

Începând cu data trecerii vehiculului în domeniul privat al municipiului Iaşi, vehiculul este scos din evidenţele fiscale ale proprietarului astfel încât nu se mai percepe taxa pe mijlocul de transport, şi radiat din circulaţie, la SPCRPCIV Iaşi, respectiv judeţul unde este înmatriculat vehiculul abandonat.