Noul plan de calitate a aerului din municipiul Iași a primit aviz pozitiv din partea Agenției pentru Protecția Mediului (APM). Planul a fost intors de mai multe ori, iar municipalitatea a fost nevoită să-l refacă de fiecare dată. Acesta este ultimul aviz de care mai are nevoie executivul municipalității ieșene pentru a introduce acest plan în plenul Consiliului Local, pentru a fi adoptat în mod oficial.

„Putem spune că Iașul și-a îndeplinit obligațiile impuse pentru a fi scos de pe lista celor trei orașe din cauza cărora România risca declanșarea procedurii de infringement din cauza poluării. Ne dorim descongestionarea traficului rutier, însă este importantă și încurajarea transportului public de călători și a mersului pe biciclete. Trebuie restricționată pătrunderea mașinilor în zona centrală, dar și limitarea accesului mașinilor poluante în oraș“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a anunțat că raportul de mediu pentru Planul Urbanistic General (PUG) a primit aprobarea APM în vederea completarii documentatiei. În vederea adoptării PUG au mai rămas de obținut avizele de la Comisia de monumente istorice și de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Articolul precedentPeste 13 milioane de lei vrea să cheltuie Iașul pentru deszăpezire în următorii doi ani
Articolul următorTarife noi la bilete și abonamente începând cu 1 iulie, la Iași