Primarul Mihai Chirica a declarat că este nemulțumit cu privire la faptul că Bucureștiul primește mult mai mulți bani decât Iașul. 
Bucureştiul e plătit să tacă. Dacă o autoritate primeşte 43% din impozitul pe venit, Bucureştiul primeşte 85% din aceste venituri la Primăria Generală, respectiv la sectoare, ceea ce nu mi se pare corect. Şi noi avem nevoie de dezvoltare ca şi Bucureştiul! Credem că este total neconstituţional, pentru că un cetăţean din Bucureşti nu cred că e altfel decât un cetăţean din Maramureş, Satu Mare sau alt oraş din ţară. Este nevoie de o abordare unitară atunci când facem o lege“, a precizat Mihai Chirica.

 

Primarul Iașului a adăugat că o lege nu ar trebui făcută doar pentru cetăţenii din Bucureşti. Edilul a reamintit că, după ce a apărut reforma fiscală, a făcut o adresă la Avocatul Poporului, pentru a face o trimitere la Curtea Constituţională. 

Nu s-a întâmplat nimic, ceea ce arată un dezinteres total. De fapt, a fost o intervenţie brutală în legile fiscalităţii în vederea întreţinerii unei relaţii de subordonare a primarilor faţă de Măria Sa Dragnea. Şi… punct!”, a încheiat primarul Iașului.
Articolul precedentCinci şcoli din Iaşi au atras proiecte de peste 600.000 de euro
Articolul următorPrimul zbor operat de compania Ernest Airlines la Iași