Wizz Air a lansat oficial luni, în cadrul unei conferinţe de presă, șapte curse noi de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. De pe Aeroportul Internaţional Iaşi sunt operaţionale şapte noi destinaţii odată cu aniversarea a doi ani de la inaugurarea bazei de la Iaşi şi cu alocarea celei de-a doua aeronave în flota locală.

Aeronava de tip Airbus A320 cu 180 de locuri va asigura transportul spre Malmo (Suedia), Dortmund (Germania), Salonic (Grecia), Paris Beauvais (Franţa), Bruxelles Charleroi (Belgia), Eindhoven (Olanda) ;i Billund (Danemarca). De pe 11 iulie urmează a fi inaugurată ruta dintre Iaşi şi aeroportul Beauvais. Astfel, numărul total al rutelor va ajunge la 11.

„Ne bucurăm că la împlinirea a doi ani de când am deschis baza operaţională de aici să aducem încă şapte noi rute. Sunt rute atât de tip city break, dar şi pentru destinaţii de vară. Aceste rute vor fi operate cu trei sau două frecvenţe săptămânale. Toate au preţuri începând de la 69 de lei pe segmentul de zbor. Aducând o nouă aeronavă pe aeroportul din Iaşi reuşim să creştem secvenţa de zbor pe săptămână a două rute populare – Tel Aviv şi Milano (Bergamo), având acum 40 de zboruri de pe Aeroportul Iaşi”, a declarat Sorina Ratz, director de comunicare al Wizz Air.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa a dat asigurări că pe termen scurt şi mediu Aeroportul Iaşi va cunoaşte schimbări semnificative.

„Iaşul se dezvoltă. Aeroportul din Iaşi se dezvoltă. Suntem şi noi obligaţi să dezvoltăm pe termen scurt platforma. Sper într-un timp foarte scurt să avem toate autorizaţiile pentru platformă, hangarul pe mentenanţă, un alt hangar pentru pasageri, hangarul pentru marfă şi şi un nou terminal pentru pasageri”, a spus Maricel Popa.

Articolul precedentPromovabilitate foarte bună la Iași: 81,11% după etapa de contestații la examenul de bacalaureat
Articolul următorGravidă din Iași, victimă a unui accident rutier