220 de studenţi de la Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) vor beneficia de stagii de practică îndrumate în cadrul proiectului „Practică şi vei fi competent“. Proiectul este finanţat din fonduri europene, cu valoare totală de aproximativ 1,95 milioane de lei, circa 420.000 de euro.

Proiectul este desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia Proiectele Pandorei şi cu Asociaţia Astrico Nord-Est. Acesta a fost aprobat în septembrie 2018 şi se va încheia doi ani mai târziu, în septembrie 2020.

Studenţii vor desfăşura stagiile de practică atât în laboratoarele tehnologice ale facultăţii, cât şi în firme de prestigiu din domeniu, folosind metode moderne de învăţare.

Totodată, în cadrul proiectului se vor oferi şi burse pentru studenţi din mediul rural, subvenţii, premii la concursurile organizate în cadrul proiectului. După această perioadă, cei care au luat parte la aceste stagii vor avea şanse mai mari de angajare pe piaţa muncii. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Articolul precedentAnsamblul studenţesc Doina Carpaţilor, la 55 de ani de la înfiinţare
Articolul următorChirica, acuzat că nu sprijină continuarea proiectului șoselei de centură