Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că va supune dezbaterii consilierilor locali decizia de a investi în staţii noi de încărcare pentru autobuze electrice.

Staţiile de încărcare electrică vor fi înfiinţate pentru a completa două proiecte europene care vizează şi achiziţia de 44 autobuze electrice.

Staţiile cu încărcare rapidă vor fi amplasate în Rond Copou, Rond CUG I, Rond Tehnopolis / CUG II şi Rond Dacia. La acestea se adaugă o staţie cu încărcare lentă care va fi amplasată în Garaj Tudor Vladimirescu.

Pentru aceste staţii de încărcare, municipalitatea este dispusă să cheltuiască 9,9 milioane de lei, durata de execuţie a lucrărilor fiind de trei luni.

Conform sursei citate, din toamna acestui an Iaşiul va beneficia de 24 de autobuze electrice de câte 10 metri, care vor fi livrate de SC BMC Truck & Bus SA. Acestea au o valoare de achiziţie de aproximativ 11,4 milioane de euro.

La rândul său, compania poloneză Solaris Bus & Coach va livra 20 de autobuze electrice de 12 metri, în cadrul unui contract de 13,55 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentMarius Budăi anunţă creşterea salariului minim la 3.000 de lei
Articolul următorRecord de nesocotire a sentinţei: A încălcat în doar 3 ore ordinul de restricţie