Declaraţia de avere a subprefectului de Iaşi, depusă luna trecută şi afişată pe pagina de internet a instituţiei, nu conține prima de instalare pe care Valentina Iosub a solicitat-o şi a primit-o după numirea în funcţie, în luna august a anului trecut. Este vorba de o sumă de aproximativ 25.000 de lei, echivalentul a trei salarii nete de anul trecut, pe care orice persoană numită la conducerea Prefecturii poate să o solicite dacă nu deţine locuinţă în municipiul reşedinţă de judeţ.

Valentina Iosub a fost secretarul Primăriei Tătăruşi din 1993 până la numirea sa în cadrul Instituţiei Prefectului Iaşi. Ceremonia de preluare (prin detaşare) a funcţiei a avut loc pe 8 august. Prin urmare, în declaraţia de avere pe anul trecut apar venituri din două surse: Primăria Tătăruşi (36.324 lei) şi Instituţia Prefectului (35.412 lei).

Nedepunerea declaraţiei de avere şi a declaraţiei de interese în termenele prevăzute de lege precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri (prevedere inclusă în Legea nr. 176/2010) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2000 de lei. Agenţia Naţională de Integritate poate să declanşeze din oficiu procedura de evaluare. Termenul maxim în care se poate face rectificarea declaraţiei iniţiale este de 40 de zile – în cazul de faţă, subprefectul fiind obligat să explice în scris motivul.

Articolul precedentPeste 1.000 de locuri de muncă disponibile pentru ieșeni
Articolul următorBătaie pe locurile de la UMF Iași