INTERVIU CU ANDREI – UN POLIȚIST LA ÎNCEPUT DE CARIERĂ 

Î.: Ce vârstă aveți? Ce studii ați absolvit?
R.: Am 20 de ani, urmând ca pe 5 mai să împlinesc 21 de ani. Am absolvit Liceul Teoretic ,,Miron Costin” Pașcani în vara anului 2020, specializarea – Științe ale Naturii Intensiv Limba Engleză,promovând examenul de Bacalaureat cu media 9,46. De asemenea, am absolvit, în urmă cu puțin timp, Școala de Agenți de Poliție,, Vasile Lascăr “Câmpina cu media 9,52.

Î: De ce ați ales această profesie?
R.: Am ales profesia de polițist deoarece este un vis din copilărie, vis devenit în cele din urmă realitate. Profesia de polițist este o vocație, o onoare manifestată prin devotament. Încă de la o vârstă fragedă , am fost atras de această profesie şi priveam cu entuziasm poliţistul în uniformă, care denotă încredere, siguranţă şi patriotism. Cariera de poliţist trebuie să fie o îmbinare perfectă între pasiune şi meserie, astfel încât să ofere poliţistului linişte sufletească şi satisfacţie profesională.

Î: Unde ați fost repartizat să vă desfășurați activitatea profesională? De ce ați ales această specializare?
R.: Am fost repartizat de către  Inspectoratul de Poliție Județean Iași la Poliția  Municipiului Pașcani, specializarea Ordine și Siguranță Publică. Am ales această specializare deoarece mi-a plăcut mereu să fiu în sprijinul și ajutorul cetățeanului, fiind capabil de a lua decizii spontane astfel încât conflictele care ar putea degenera în urma unor neînțelegeri să fie aplanate. În alegerea carierei de poliţist, trebuie să primeze datoria faţă de ţară şi de cetăţeni prin asigurarea protecţiei acestora şi redarea sentimentului de siguranţă atât în spaţiile publice, cât şi acasă.

Î.: Cum v-ați propus să participați la îmbunătățirea activității Poliției Județului Iași?
R.: Îmi propun să colaborez cu cât mai multe unități de învățământ de la nivel local și nu numai, pentru a insulfa elevilor spiritul de responsabilitate, adevăr și echitate. Consider că este foarte important ca de la o vârstă fragedă aceștia  să posede cunoștințe despre reguli de circulație din postura pietonului, să știe când, cum și în ce manieră să apeleze la serviciile specializate ale Poliției Române, să cunoască   drepturile și libertățile fundamentale ale unui cetățean, precum și obligațiile aferente acestuia, să fie capabili în a înțelege consecințele faptelor și atitudinii lor în societate dând dovadă de spirit civic , indiferent de situație.

*

Șeful Poliției Municipiului Pașcani- comisar șef Vasiliu Bogdan le-a urat succes în activitate celor 6 polițiști, proaspăt absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, fiecăruia fiindu-i repartizat un tutore, care îi va iniția în tainele muncii de poliție, în următoarele 6 luni.

Agent de poliție Andrei Pleșcan este un tânăr ambițios din Valea Seacă, căruia îi dorim să realizeze tot ce și-a propus pe plan profesional, indiferent de dificultățile pe care le va întâlni!

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentVești mari pentru toți românii! Vor primi mai mulți bani de la stat. Se întâmplă de la 1 iunie
Articolul următorFBI a confiscat iahtul oligarhului rus Viktor Vekselberg