Lucrările finanțate cu fonduri europene pe șantierele de modernizare a liniilor de tramvai din Iași se desfășoară conform graficului. După finalizarea lucrărilor pe bulevardul Tudor Vladimirescu și bulevardul Țuțora, constructorii lucrează acum în zona Pădurii, pe tronsonul Iași – Dancu și pe bulevardul Virgil Săhleanu.

 
Primarul Mihai Chirica a vizitat luni, 22 martie, lucrările din zona bulevardului Virgil Săhleanu, acolo unde, către localitatea Tomești, este construit un punct intermodal, întreg transportul public urmând să fie preluat de acolo către interiorul orașului.
Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei și care presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie. În cadrul proiectului vor fi modernizaţi în total 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora vor fi amenajate șapte staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. De asemenea, vor fi refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, spaţiile verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, urmând a fi realizată şi reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri. Proiectul a inclus şi construirea de piste pentru biciclişti pe o lungime de 914 metri pe bulevardul Țuțora.
 
Contractul de lucrări este executat de asocierea Conest SA Iași – Mari Vila Com SRL București. Lucrările de modernizare a bulevardului Țuțora au fost finalizate în luna aprilie a anului 2020. În anul 2020 au început și lucrările pe bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora. De asemenea, în luna iunie a anului 2020 au început și lucrările de modernizare a liniilor de tramvai de pe tronsonul Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, cu o lungime de 614 metri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentPrimarul Mihai Chirica i-a felicitat pe fotbaliștii de la Poli Iași
Articolul următorNouăsprezece şcoli de artă din ţară participă la cea de a cincea ediţie a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”