Un edil din judeţul Iaşi a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Gabriel Alexa le solicită magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună anularea raportului de evaluare întocmit recent pe numele său de către inspectorii de integritate.

Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată, după care magistraţii vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Recent, reprezentanţii ANI au precizat faptul că au constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a șapte foști și actuali aleși locali și un funcționar public.

Printre aceştia se regăsea şi Gabriel Alexa, viceprimarul comunei Gorban, din judeţul Iaşi, care a fost acuzat de conflict de interese administrativ, de către inspectorii de integritate.

În perioada exercitării mandatului de consilier local 2012 – 2016, acesta a votat adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind alegerea viceprimarului comunei Gorban, potrivit căreia persoana evaluată a fost aleasă în funcția de viceprimar. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile legale, au menţionat reprezentanţii Agenţia Naţională de Integritate.

Conform acestora, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

De asemenea, inspectorii de integritate au menţionat că viceprimarul ieşean a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Articolul precedentIeşean, zdrobit de un copac: ce s-a întâmplat după aceea
Articolul următorAcuzat că a băut, după care a produs un accident de circulaţie