Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat miercuri că intenționează achiziția a două simulatoare pentru vatmani, dar în special pentru șoferii de autobuz în vederea obișnuirii acestora cu mijloacele de transport electrice care ar urma să fie aduse la Iași. Există în plan cumpărarea a 16 tramvaie și a 36 de autobuze electrice, iar proiectul a fost deja aprobat de Ministerul Dezvoltării.

Reprezentanții Primăriei Iași au discutat cu cei de la Compania de Transport Public (CTP) și cu cei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și urmează să implemnteze mai multe proiecte în următoarele 24 de luni.

Chirica a ținut să îi avertizeze pe vatmani și pe șoferii de autobuz, spunându-le că nu sunt suficiente investițiile pentru a avea transport modern și performant în Iași, ci mai este nevoie de un comportament adecvat. Un semnal serios de alarmă a fost tras în privința folosirii telefonului mobil în timpul mersului, însă au fost atinse și problemele vestimentației personalului, curățeniei din mijloacele de transport și programului de circulație.

Articolul precedentGallego a semnat cu CSM Politehnica Iași
Articolul următorSute de ieșeni protestează împotriva Guvernului, după modificarea Codurilor penale