Reprezentanţii grupurilor civice „Împreună pentru A8“ şi „Moldova Vrea Autostradă“ vor prezenta membrilor Comisiei de Transporturi din Parlamentul European situaţia Moldovei, unde lipsesc proiectele majore de infrastructură.

Alături de grupul bucureştean „Pro Infrastructura“, reprezentanţii grupurilor civice vor merge, săptămâna viitoare, în capitala Uniunii Europene, unde vor discuta cu preşedintele Comisiei de Transporturi şi Turism a Parlamentului European, Karima Delli.

Aceasta „a răspuns afirmativ la solicitarea noastră de a organiza o dezbatere privind modul în care forul european poate sprijini dezvoltarea acestor două proiecte majore“, a precizat Cătălin Urtoi, lider al Asociaţiei „Împreună pentru A8“.

Pe lista delegaţiei se află de asemenea o întâlnire cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, o dezbatere cu europarlamentari români pe subiectul construirii de autostrăzi în regiunea Moldovei şi al implicării lor în acest sens, iar în final o conferinţă de presă pentru prezentarea rezultatelor şi a eventualelor soluţii venite din partea Palamentului European.

Demersul celor trei asociaţii va fi întărit de o scrisoare de susţinere pe care Cătălin Urtoi speră că o vor semna cât mai mulţi oameni de afaceri nu doar ieşeni, ci din toată regiunea moldavă, partide politice, instituţii şi societăţi private. „E grav când un ministru al Transporturilor nu doreşte această autostradă“, a mai spus el, referindu-se la A8.

„Ar fi o soluţie ca autostrada să o putem face de la Iaşi. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să dezvolte la Iaşi o echipă care să se ocupe de autostradă şi care să fie formată din ieşeni, fiindcă modul în care Bucureştiul ne-a demonstrat că rezolvă problemele Moldovei este inacceptabil“, a menționat Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri şi unul dintre liderii grupului „Moldova Vrea Autostradă“.

Adrian Covăsnianu, de la „Moldova Vrea Autostradă“, a explicat că varianta Bacău – Braşov, susţinută de ministrul băcăuan al Transporturilor, nu trebuie exclusă, ci e o completare la reţeaua internaţională de autostrăzi. „Prioritară însă este A8“, alături de A7 (care străbate Moldova de la nord la sud, spre Bucureşti), a menționat acesta.

Articolul precedentAmbulanța Iași a intervenit la 43 de cazuri de supradoză în luna mai
Articolul următorIeşenii vor plăti mai mult pentru apă şi canalizare