Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a anunţat vineri că a semnat contractul de începere a expertizei tehnice, în regim de urgenţă, pentru clădirea nouă a Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon”, cea care, la etajele superioare, găzduieşte şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”. 

Expertizele tehnice pentru IBCV, precum și pentru blocul M2 din bulevardul Nicolae Iorga, nr. 7A („Blocul-fantomă”) vor fi efectuată de SC Proexpert GC Grup SRL Iaşi, contra unei sume de 99.960 de lei, inclusiv TVA, iar contractul are o valabilitate de şapte luni, începând de vineri, conform edililor.

„Pe 27 aprilie 2018, Primăria Municipiului Iaşi a eliberat autorizaţia de construire pentru lucrările de consolidare şi reparaţii capitale, în regim de urgenţă, la clădirea care găzduieşte Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon» şi Institutul de Boli Cardiovasculare «Prof.dr. George I.M. Georgescu». Autorizaţia a fost eliberată în cel mai scurt timp posibil, având în vedere efectele incendiului produs în noaptea de 10 spre 11 aprilie“, a precizat vineri Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Conform acestuia, acum se aşteaptă emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru susţinerea financiară a reparaţiilor şi înlocuirii dotărilor la cele două spitale afectate, anume aproximativ zece milioane de euro pentru Institutul de Boli Cardiovasculare şi aproximativ două milioane de euro pentru Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Articolul precedentPericol de explozie în zona șoselei Bârnova
Articolul următorSuspectat că a furat bani de pe cardul angajatorului!