Primăria Iași are în vedere să interzică circulaţia maşinilor-şcoală şi a altor tipuri de autovehicule, inclusiv cele de tonaj greu, pe unele străzi, la orele de vârf.

Arterele de circulaţie unde nu se va putea circula în intervalele orare 7.00 – 9.00 şi 15.30 – 18.00 sunt: Calea Chişinăului, bd. Tudor Vladimirescu, şos. Nicolina, str. Palat, str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna, str. Cerna, bd. Poitiers, str. Bucium, bd. Socola, bd. Independenţei, bd. Carol I, str. Păcurari şi şos. Păcurari.

„Maşinile şcoală se deplasează în ritmul lor, cu viteze mici de 10 – 20 km/h, de multe ori pe banda a doua, deoarece prima bandă este ocupată sau doresc să vireze la stânga, încearcă să realizeze parcări laterale la orele de vârf ale traficului, pe bulevardele cele mai aglomerate, instructorul intervenind în manevrarea volanului, semn că elevul nu stăpâneşte controlul vehiculului”, se arată într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local.

„Acelaşi tip de blocaje este generat şi de maşinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilaje de construcţii, camioane, remorci şi semiremorci”, se mai arată în proiect.

Cei interesaţi de măsura propusă de Primărie pot trimite propuneri, sugestii sau opinii în termen de 10 zile, atât la sediul municipalităţii, cât şi pe adresa de mail [email protected]

Reprezentanții primăriei spun că o astfel de măsură va aduce beneficii ieşenilor prin eliminarea din trafic a vehiculelor care determină blocaje.

Articolul precedentUn tânăr bănuit de agresiuni SEXUALE, încătuşat în Iaşi, iar altul este căutat de oamenii legii
Articolul următor„Bark-park-uri” la Iași