Primarul Iașului, Mihai Chirica, a precizat marți că esplanada din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” va fi reabilitată și modernizată.

“Precizez că nu se va construi parcare subterană! Am luat această decizie din două motive: nu vreau să atragem prezența unui număr sporit de autovehicule în zona centrală și nu vreau să deranjăm vegetația înaltă. Sunt două argumente suficient de solide.

Lucrările propuse au în vedere în special modernizarea spațiului din fața Teatrului Național. Proiectanții propun și mutarea Cubului de lângă Teatrul Național, eliberarea în întregime a esplanadei și construirea unui amfiteatru unde să se poată organiza reprezentanții artistice. 

Toată vegetația înaltă va fi păstrată, mă refer aici atât la aliniamentele de platani dinspre strada I.C. Brătianu, cât și dinspre hotelul Mitropoliei. Singurele intervenții se vor face asupra vegetației joase, dominată de tuia și buxus.

În prezent, aceasta se află și într-o situație fitosanitară destul de precară, dar va fi înlocuită de o altă vegetație joasă, așezată pe un gazon care va domina întreaga esplanada Teatrului Național și toate spațiile din jur acesteia. Mobilierul urban este gândit special pentru această esplanadă. Se reconfigurează și poziționarea fântânilor arteziene”, a menționat marți Mihai Chirica, edilul-șef al Iașului.

În ultimele luni, Chirica a tot prezentat tot felul de machete și desene, însă proiectele de anvergură nu au fost puse în aplicare, deși mandatul primarului Iașului nu este la început.

Articolul precedentACCIDENT rutier: două ieșence, duse de URGENȚĂ la spital!
Articolul următorAccident feroviar GRAV: doi morți și un rănit!