Primăria Iași va investi în perioada următoare aproximativ 2 milioane de euro în reabilitarea unor importante căi rutiere din oraș. Este vorba despre podul din zona Podu Roș și cel din Metalurgie.

În ceea ce privește Podu Roș, calea de acces este din ce în ce mai tranzitată în ultimii ani, astfel că aceasta va suferi o serie de reparații capitale, municipalitatea urmând să aloce aproximativ 4,5 milioane de lei pentru acest proiect.

Documentația tehnică propune executarea lucrărilor de reparații și consolidare Ia nivelul suprastructurii (grinzi principale, antretoaze, placă carosabilă). Se propune reabilitarea și consolidarea Ia nivelul infrastructurii. Sunt prevăzute lucrări de reabilitare a albiei prin execuția unor gabioane, a unui pereu de beton pe întreaga lățime a podului și realizarea de casiuri.

Termenul estimat pentru execuția lucrărilor ar urma să fie de șase luni.

În ceea ce privește podul din Metalurgie, valoarea investiției vor fi de 3,7 milioane lei, iar lucrările vor dura tot șase luni. Podul are o lungime de 48 metri, o lățime de 26,40 m si este alcătuit din cadre de beton armat precomprimat. Podul asigură circulația rutieră pe patru benzi de circulație și două linii de tramvai amplasate în axul podului.

Documentația tehnică propune executarea lucrărilor de reparații capitale Ia nivelul grinzilor principale, antretoazelor, plăcii carosabile și plăcii trotuarului. Se propune excutarea de reparații capitale Ia nivelul elementelor de susținere beton armat, stâlpi la nivelul căii pe pod, rampele de acces. Sunt prevăzute lucrări de reabilitare a albiei prin execuția unor gabioane, extinderea pereului de beton în albia minoră și realizarea de casiuri. Au mai fost prevăzute lucrări de deviere a rețelelor edilitare, lucrări specifice organizării de șantier, probe și teste ce se vor efectua asupra hidroizolației.

Articolul precedentCe vor mânca invitații la recepţia organizată cu ocazia venirii Papei Francisc
Articolul următorÎncătușat în traficul din județ