Reprezentanți ai 22 de ambasade vor vizita județul Iaşi în perioada 14-15 iunie.

În contextul marcării Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean și Ministerul Afacerilor Externe organizează o serie de activități de promovare a istoriei județului nostru, a potențialului turistic și oportunitățile de investiții și dezvoltare economică ale Iașului.

În cele două zile, corpul diplomatic acreditat la București va vizita obiectivele culturale reprezentative, cele mai importante firme din județ dar și universitățile ieșene.

Totodată, va fi organizată o întâlnire comună între reprezentanții ambasadelor, instituțiilor de învățământ superior și oamenii de afaceri. Firmele vor avea ocazia să își prezinte activitatea, iar universitățile, oferta educațională pentru cetățenii străini.

Vor fi prezenți la Iași reprezentanți ai ambasadelor din Argentina, Algeria, Peru, Congo, Belarus, Egipt, Chile, Armenia, Pakistan, Brazilia, Cuba, Uruguay, Danemarca, Azerbaijan, Mexic, Slovacia, Nigeria, Ucraina, Irak, Kasakhstan, Iran și Turkmenistan.

În prima zi, delegația oficială va participa la întâlnire cu oamenii de afaceri, la Palatul Culturii, va vizita Muzeul Mitropoliei, Combinatul de Vinificație de la Cotnari și Fab Lab.

În cea de-a doua zi, reprezentanții ambasadelor vor vizita Biblioteca și Aula din cadrul Universității Tehnice, Antibiotice SA, dar şi Palatul Cuza, din comuna Ruginoasa.

Articolul precedentMihai Chirica, referitor la Firea: „Cine seamănă vânt culege furtună!“
Articolul următorPericol de explozie. O cisternă cu dioxid de carbon s-a răsturnat la Horlești