Aleșii locali vor lua în discuţie în şedinţa de vineri necesitatea preluării în administrarea Consiliului Local Iași a echipamentelor de colectare separată şi transport aferente Sistemului de management integrat al deşeurilor (SMID) în judeţul Iaşi.
Echipamentele respective constau în 3.390 de containere de 1.100 de litri pentru colectare separată a deşeurilor (câte 1.130 pentru plastic și metal, respectiv pentru hârtie și carton, iar 1.730 pentru sticlă) şi a 6.755 de europubele de 240 de litri.
Pentru a nu compromite finalizarea şi finanţarea proiectului SMID, aceste echipamente vor fi date în folosinţă, ulterior preluării în administrare, operatorului de salubritate Salubris SA Iaşi. Valoarea totală a acestor bunuri este de 5.506.027,8 lei.
Proiectul de hotărâre supus dezbaterii Consiliului Local vine să corecteze Hotărârea Consiliului Local nr. 139 din 30 martie 2018, care prevedea ca echipamentele de colectare separată şi transport să treacă din proprietatea Unităţii Administrativ-Teritoriale Judeţul Iaşi în proprietatea Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Iaşi.
Modificarea va face în aşa fel încât respectivele bunuri să fie doar în administrarea Consiliului Local Iaşi, nu şi în proprietatea Municipiului Iaşi.
Articolul precedentProgram de integrare a „bobocilor” la UMF Iași
Articolul următorTerenuri din „Iași Industrial Park”, scoase la licitație