Proiectul Consiliului Judeţean ”Extindere şi dotare Unitate Funcţională Regională de Urgenţe în cadrul Spitalului pentru Copii “Sf. Maria” a intrat în precontractare.
La începutul acestei săptămâni, reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Nord Est au efectuat vizita în teren, iar, în urma evaluării, proiectul a fost admis în etapa de precontractare.
Investiţia propusă de CJ prevede extinderea construcţiei în care îşi desfăşoară activitatea Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” şi crearea unei infrastructuri care să corespundă necesităţilor actuale ale unei astfel de secţii – tratarea imediată a pacienţilor, dar şi instalarea şi utilizarea de aparatură performantă.
Valoarea totală a proiectului este de 12.178.373 de lei, CJ Iaşi participând cu 5.480.348 de lei, iar lucrările vor trebui realizate în termen de 31 de luni.
Acum, UPU ”Sf. Maria” funcţionează într-un spaţiu de numai 98 mp, insuficient pentru desfăşurarea actului medical în condiţii moderne. Noua clădire va avea o suprafaţă de 2.281 mp. Anual, în UPU Sf. Maria sunt trataţi aproximativ 40.000 de pacienţi din toate judeţele Moldovei.
Articolul precedentAcuzaţi că au încercat să păcălească statul
Articolul următorAmenzi de peste 60.000 de lei, date în câteva ore